Töltés...

Bemutatkozom

Életrajz


Szalay Lilla vagyok, 2009-ben végeztem az ELTE-BTK Filmelmélet és filmtörténet-német szakán.

A német nyelvvel már egészen kicsi korom óta szoros viszonyt ápolok, az emelt szintű általános iskolai németórák után egyértelmű volt, hogy a továbbiakban is ezt szeretném folytatni. Így kerültem a miskolci Avasi Gimnázium kéttannyelvű osztályába, amely segítségével az általános nyelven kívül a történelmi, földrajzi és informatikai szaknyelvet is elsajátíthattam.

Ezt követően felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem német szakára, ahol már az egyetemi évek alatt is foglalkoztam korrepetálással, nyelvvizsgára való felkészítéssel. Az egyetem után a német nyelvű szakdolgozatom megjelent könyv formájában és magántanárként folytattam tovább a pályafutásomat, majd 2012-ben elvégeztem a Miskolci Egyetem Fordító és Tolmács mesterszakát is. Számos fordítóirodának dolgoztam, mindenféle témakörben készítettem fordításokat.

Jelenleg Skóciában élek, itt dolgozom egyéni vállalkozóként, mint nyelvtanár és fordító, emiatt tudok csak online keretek között órát tartani. Ez egy fellendülőben lévő új oktatási módszer, amely során a világ bármely pontjáról kényelmesen tanulhatsz nyelvet, ki sem kell tenned a lábad a lakásból, időt és pénzt spórolhatsz az utazással. A tananyagokat egyéni igényeknek megfelelően állítom össze, így arra fektetjük a hangsúlyt, amire a legnagyobb szükséged van: kommunikáció, nyelvtan, nyelvvizsga felkészítés stb. Eddigi tanítványaim sikeresen vették a nyelvvizsga akadályait és külföldön is megállják helyüket!